sâmbătă, 27 august 2011

Despre serpi

Fac parte din clasa taratoarelor,fara membre,avand coprul acoperit de solzi,acestia nu pot fi confundati de catre nimeni. Dincolo de spaima pe care o inspira multora, serpii (grup din care sunt cunoscute, pana in prezent, aproximativ 3.000 de specii) sunt animale cate se poate de interesante, cu caracteristici izbitoare: evolutia lor i-a dus pe o cale neobisnuita, iar adaptarea s-a tradus printr-o anatomie, o fiziologie si un c!datoritaomportament… putin zis surprinzatoare.
1-Majoritatea serpilor au un singur plaman acesta este cel drept din cauza formei alungite s-a ajuns la aceasta solutie
2- Rinichii serpilor sunt asezati nu unul langa altul, ca la toate vertebratele, ci unul in prelungirea altuia. Cauza? Aceeasi: dezvoltarea corpului "pe lung", in dauna latimii.
3- Serpii masculi au doua organe copulatoare - doua hemipenisuri
4-Serpii nu isi pot inchide ochii, pentru ca nu au pleoape mobile. Ochii sunt acoperiti de membrane transparente, fixe, care sunt, de fapt, solzi modificati, specilizati

5-Serpii nu sunt vegetarieni,ei consuma hrana de origine animala-mamifere,pasari,chiar si serpi de dimenziuni mici,


                        Specii de serpi

In mare cercetatorii spun ca exista aproximativ 3000  specii de serpi printre care nu foarte multi sunt veninosi(500 dintre acestia) la acestea numarandu-se vipere,serpi de apa...
Muscaturile serpilor veninosi sunt fatale pentru corpul uman,datorita veninului care pot provoca paralizii, socuri accelereaza bataile inimii sau care intrerup circulatia adecvata a sangelui. Serpii de apa, cei care traiesc in mari poseda un venin, care pe langa efectele enumerate mai sus, ataca si sistemul nervos.
Veninul provoaca umflaturi pe portiuni ale corpului in special pe membre  impiedicand virculatia sangelui care pot duce la amputarea acestora .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu